De 5 leukste steden in de omgeving van De Scheepsbel

De 5 leukste steden in de omgeving van De Scheepsbel

De Scheepsbel ligt op de Veluwe en is omringt door heide en bossen. Naast wandelen en fietsen is er nog veel meer te doen in de omgeving. Zo zijn er verschillende gezellige plaatsjes die absoluut een bezoek waard zijn. We hebben de 5 leukste steden in de omgeving van De Scheepsbel voor je op een rijtje gezet!

Elburg
Elburg is een oude vissers- en handelsplaats op een klein half uurtje fietsen van De Scheepsbel. De prachtige stadsgracht en verdedigingswallen van Elburg omringen nog altijd de binnenstad. Wanneer je onder één van Elburgs vroegere toegangspoorten, de Vischpoort, loopt stap je een stad vol monumenten binnen. Enkele panden zijn te bezoeken, zoals Museum Elburg, Museum Sjoel Elburg of het Nationaal Orgelmuseum. Een stadswandeling is zeker een te raden! Zonder gids op pad? Loop dan ook vooral door de pittoreske steegjes en over de kerkpaden. In de binnenstad vind je een aantal gezellige restaurantjes en bijzondere boetiekjes.

Nunspeet
Nunspeet is een gezellig dorp op zo’n 15 minuten fietsen van Camping De Scheepsbel. In het centrum is een expositie over de natuur van de Veluwe, een mooie start voor een wandel- of fietstocht. Ook vind je in het centrum bekende winkels en kleine boetiekjes. Is het warm en wil je even afkoelen? Midden in de bossen op de Veluwe in Nunspeet ligt recreatiegebied Zandenplas. Het fijne zandstrand, de lig- en speelweide en de diverse voorzieningen maken Zandenplas tot de ideale plek voor een dagje uit!

Kampen
De Hanzestad Kampen is een sfeervolle stad met een historisch centrum op een half uurtje (auto) van De Scheepsbel. De stad is rijk aan musea, evenementen en een gezellig winkel- en uitgaansgebied. Kampen was ooit één van de welvarendste steden van Noord-Europa door de ligging aan de drukbevaren handelsroute. Vele gebouwen uit die tijd zijn bewaard gebleven, zoals grote koopmanshuizen, kerken en stadspoorten. Maak een mooie stadswandeling, al dan niet met gids, en bezoek het Stedelijk Museum en de Cellebroederspoort. Zeker weten dat je mooie kiekjes kunt maken? Kampen heeft een heuse selfie-route ontwikkeld, zodat je de meest fotogenieke plekjes van de stad ontdekt én kunt vastleggen.

Epe
Epe is een gezellig dorpje in het noordoostelijke gedeelte van de Veluwe op zo’n 20 minuten rijden (auto) van De Scheepsbel. Slenter door het centrum en bezoek eens de Martinus Grote Kerk of het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Een absolute aanrader is de Hertenkamp. Een bijzondere beleving met loslopende kippen, pauwen, konijnen en herten die gevoerd mogen worden. Vanaf de Hertenkamp zijn ook talloze mooie wandel- en fietsroutes over de heide en door de bossen.

Harderwijk
Harderwijk is, net zoals Elburg en Kampen, een Hanzestad op zo’n 20 minuten (auto) van De Scheepsbel. De historische stad aan de rand van de Veluwe beschikt over prachtige bezienswaardigheden zoals de Vischpoort, de Grote Kerk en het Stadsmuseum. Naast het centrum vol sfeervolle straatjes, leuke boetiekjes en gezellige restaurants is er meer. Zo vind je sauna- en wellness resort De Zwaluwhoeve in deze gemeente en ook het Dolfinarium is een fantastische to-do.

Apeldoorn
Apeldoorn is een bruisende stad met een mix van groen, kunst en cultuur op zo’n 40 minuten (auto) van De Scheepsbel. Naast het grote winkelaanbod heeft Apeldoorn een aantal grote topattracties zoals Nationaal Park De Hoge Veluwe, Kootwijkerzand, de Apenheul, Julianatoren en Paleis Het Loo. Ook het CODA museum, hét cultuurhuis Apeldoorn, is zeker een bezoek waard. Het museum heeft wisselende tentoonstellingen met de mooiste verhalen, geschiedenis en cultuur van de stad.

Vakantiekriebels gekregen van de leuke plaatsjes in de omgeving van De Scheepsbel? Boek nu jouw zomervakantie, klik hier